Protetica

Protetica este tratamentul dentar avansat care urmareste optimizarea sanatatii dumneavoastra dentare si presupune refacerea sau inlocuirea dintilor care si-au pierdut capacitatea functionala datorita procesului carios avansat sau au suferit extractii dentare in antecedente.

Tratamentele protetice presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.
Exigentele pacientilor legate de un aspect cat mai natural al restaurarilor protetice, mai ales in zona frontala, a crescut exponential, reprezentand o permanenta provocare pentru echipa noastra.

Pregatirea noastra profesionala ne impune nu numai sa realizam o lucrare protetica functionala ci si sa indeplinim exigentele estetice ale pacientului.

Utilizarea infrastructurii din zircomiu in locul celei metalice a devenit tot mai populara atat pentru medici, cat si pentru pacienti.Eliminarea metalului face deseori mai usoara obtinerea unui aspect estetic superior.

Materialele compozite sunt cele mai frecvent folosite pentru corectarea discrepantelor estetice mici si medii. Fatetarea cu portelan este una dintre cele mai conservative si cu rezultatele estetice cele mai bune.Prin utilizarea mini-fatetelor de portelan, putem obtine imbunatatirea zambetului pacientilor, printr-o metoda complet reversibila fara indepartarea structurii dentare naturale si fara a interfera cu fiziologia dintilor tipuri de lucrari protetice :

 • coroane metalo- ceramica
 • ceramica
 • oroane zirconiu
 • proteze mobile si mobilizabile
 • fatete dentare
 • inlay onlay

Coroanele dentare sunt lucrari protetice care acopera sau invelesc partea vizibila a unui dinte. Pentru ca medicul stomatolog sa le poata fixa pe dinte trebuie indeplinite anumite conditii:dintele respectiv sa fie sanatos sau corect tratat si sa nu fie mobil; partea coronara ( adica partea vizbila in cavitatea bucala ) a dintelui sa fie suficient de rezistenta pentru a sustine lucrarea; urmeaza slefuirea ,manopera prin care medicul ofera forma necesara sustinerii lucrarii protetice.

Coroanele dentare trebuie sa inlocuiasca cat mai adecvat dintele pe care il invelesc. Pentru aceasta, coroana trebuie sa preia functiile dintelui :

 • Estetica — sa se integreze ca forma, marime si culoare cu dintii vecini.
 • Functia masticatorie — coroana trebuie astfel modelata incat masticatia sa se realizeze confortabil.
 • Functia fonetica — trebuie refacuta mai ales daca se realizeaza coroane pe incisivii superiori.
 • Rezistenta — sa pastreze sau sa creasca rezistenta dintelui pe care il acopera.
 • Solutii estetice integral ceramice din zirconiu dentar

Trendul mondial in stomatologie este de a substitui infrastructura metalica, inestetica, a lucrarilor dentare cu o alta mult mai estetica si totodata biocompatibila reprezentata de oxidul de zirconiu.

Lucrarile protetice din oxid de zirconiu sunt foarte precise si au o foarte buna adaptabilitate pentru ca se realizeaza prin tehnologia CAD/CAM (proiectare virtuala si frezare computerizata).

Aceste lucrari reproduc pina la identitate calitatile estetice si rezistenta dintilor naturali sunt un inlay sau un onlay obtinute prin tehnica CAD- CAM 3D.

Inlay-ul se foloseste atunci cand distructia coronara este mare si nu se pot realiza puncte de contact adecvate cu dintii vecini iar onlay-ul, atunci cand se doreste o acoperire partiala a dintelui vital, prin aceasta metoda refacandu-se cuspizii dintelui (acele varfuri care ne ajuta in triturarea alimentelor).

Aceste lucrari protetice de restaurare coronara, adaptate perfect, sunt cimentate prin tehnici adezive pe dinte, in aceeasi sedinta a vizitei la stomatolog. In cazul in care dintii anteriori prezinta leziuni carioase, sunt ciobiti, fracturati sau prezinta modificari de culoare, o varianta de tratament sunt fatetele dentare.

Dintele ramane vital, slefuindu-se un strat minim din smalt. Fateta, un element protetic foarte subtire din compozit sau ceramica este cimentata adeziv de suprafata vestibulara a dintelui, restaurand pozitia, forma sau culoarea acestuia.

cazul dintilor dintilor devitali (cu tratament endodontic), varianta cea mai corecta de restaurare coronara este acoperirea cu o coroana pentru a se reduce la minim riscul unei fracturi in axul dintelui

Fatete dentare

Acest tip de lucrare dentara delicata, foarte putin invaziva, este realizata de fapt, dintr-o folie subtire de ceramica cu calitati estetice superioare, care se lipeste pe exteriorul dintilor frontali.

Tehnologia de realizare a fatetelor este foarte pretentioasa, dar rezultatele sunt exceptionale.

Fatetele dentare sunt cele mai estetice lucrari protetice, folosite la corectia estetica a dintilor anteriori. Acestea sunt lipite de suprafata anterioara a dintilor.

Obiectivul realizarii fatetelor dentare din ceramica este acela de a oferi pacientului niste restaurari care sa se integreze perfect in fizionomia acestuia, nevoilor estetice, sa fie in armonie cu gingia si sa pastreze vitalitatea dintilor cat mai mult posibil.

Fatetele dentare au o durata de viata lunga daca se urmaresc protocoalele de realizare si intretinere a acestora, de cele mai multe ori pacientul fiind nevoit sa poarte noaptea o gutiera pentru protejarea acestor delicate lucrari protetice.

Tarife:

Modele de studiu 2/2: 120 lei

Echilibrare ocluzala: 230 lei

Gutiere bruxism: 255 lei

Gutiere pentru inaltarea ocluziei: 255 lei

Gutiere pentru albire: 330 lei

Cimentare provizorie: 20 lei / dinte

Cimentare definitiva: 50 lei / dinte

Indepartare RCR: 190 lei

Indepartare RCR Microscop: 340 lei

Indepartare lucrare element: 80 lei

RCR turnat: 270 lei

RCR claveta: 290 lei

RCR Argint: 355 lei

Refacere bont pivot fibra de sticla: 355 lei

Refacere bont pivot fibra de sticla Microscop: 410 lei

Coroana provizorie in cabinet: 80 lei

Coroana provizorie in laborator: 100 lei

Coroana provizorie realizata prin tehnica cad-cam: 300 lei

Reparatie element metalo-ceramic: 60 lei

Inlay metalic (Aur fara aliaj): 460 lei

Inlay ceramica: 980 lei

Inlay compozit: 650 lei

Inlay zirconiu: 1200 lei

Coroana acrilica definitiva: 250 lei

Coroana total metalica: 250 lei

Coroana metalo-acrilica semifizionomica: 350 lei

Coroana metalo-compozit semifizionomica: 400 lei

Coroana metalo-ceramica semifizionomica: 650 lei

Coroana metalo-acrilica total fizionomica: 450 lei 

Coroana metalo-compozit total fizionomica: 650 lei 

Coroana metalo-ceramica total fizionomica: 790 lei

Coroana full zirconiu: 890 lei 

Coroana aliaj nobil si ceramica: 1270 lei

Coroana total ceramica: 1680 lei

Coroana Zirconiu: 1500 lei

Pivot Zirconiu: 580 lei

Proteza partial acrilica: 1000 lei

Proteza total acrilica: 1500 lei

Proteza scheletata: 4900 lei

Proteza Kemeny Flexibila: 750 lei

Proteza Scheletata schelet flexibil: 2950 lei

Proteza total polian: 1950 lei 

Reparatie proteza:  250 lei

Adaugare dinte proteza:  115 lei

Captusire proteza:  500 lei

Reparatie croset: 115 lei

Proteza Kemeny:   350 lei

Coroana telescopica: 1050 lei

Bara dolder /element: 150 lei

Proteza acrilica total elastica: 1950 lei

Wax-up (prefigurarea tratamentului stomatologic in laborator): 95 lei / dinte

Contact

Adresa: Str. Academiei, nr. 28-30, sector 1, București, România

Tel/Fax: +4 021 210 05 11

Mobil: 0722 720 366 | 0726 749 693

E-mail: office@awadent.ro

Program: L-V: 9:00 – 21:00 | Sâmbăta: 9:00 – 14:00 doar cu programări în prealabil.