Protetica este tratamentul dentar avansat care urmareste optimizarea sanatatii dumneavoastra dentare si presupune refacerea sau inlocuirea dintilor care si-au pierdut capacitatea functionala datorita procesului carios avansat sau au suferit extractii dentare in antecedente.
Tratamentele protetice presupun refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti care fie si-au pierdut capacitatea functionala, fie au fost pierduti complet de pe arcade in urma avansarii procesului carios.
Exigentele pacientilor legate de un aspect cat mai natural al restaurarilor protetice, mai ales in zona frontala, a crescut exponential, reprezentand o permanenta provocare pentru echipa noastra.
Pregatirea noastra profesionala ne impune nu numai sa realizam o lucrare protetica functionala ci si sa indeplinim exigentele estetice ale pacientului.
Utilizarea infrastructurii din zircomiu in locul celei metalice a devenit tot mai populara atat pentru medici, cat si pentru pacienti.Eliminarea metalului face deseori mai usoara obtinerea unui aspect estetic superior.
Materialele compozite sunt cele mai frecvent folosite pentru corectarea discrepantelor estetice mici si medii. Fatetarea cu portelan este una dintre cele mai conservative si cu rezultatele estetice cele mai bune.Prin utilizarea mini-fatetelor de portelan, putem obtine imbunatatirea zambetului pacientilor, printr-o metoda complet reversibila fara indepartarea structurii dentare naturale si fara a interfera cu fiziologia dintilor tipuri de lucrari protetice :
Coroanele dentare sunt lucrari protetice care acopera sau invelesc partea vizibila a unui dinte. Pentru ca medicul stomatolog sa le poata fixa pe dinte trebuie indeplinite anumite conditii:dintele respectiv sa fie sanatos sau corect tratat si sa nu fie mobil; partea coronara ( adica partea vizbila in cavitatea bucala ) a dintelui sa fie suficient de rezistenta pentru a sustine lucrarea; urmeaza slefuirea ,manopera prin care medicul ofera forma necesara sustinerii lucrarii protetice.
Coroanele dentare trebuie sa inlocuiasca cat mai adecvat dintele pe care il invelesc. Pentru aceasta, coroana trebuie sa preia functiile dintelui :
Trendul mondial in stomatologie este de a substitui infrastructura metalica, inestetica, a lucrarilor dentare cu o alta mult mai estetica si totodata biocompatibila reprezentata de oxidul de zirconiu.
Lucrarile protetice din oxid de zirconiu sunt foarte precise si au o foarte buna adaptabilitate pentru ca se realizeaza prin tehnologia CAD/CAM (proiectare virtuala si frezare computerizata).
Aceste lucrari reproduc pina la identitate calitatile estetice si rezistenta dintilor naturali sunt un inlay sau un onlay obtinute prin tehnica CAD- CAM 3D.
Inlay-ul se foloseste atunci cand distructia coronara este mare si nu se pot realiza puncte de contact adecvate cu dintii vecini iar onlay-ul, atunci cand se doreste o acoperire partiala a dintelui vital, prin aceasta metoda refacandu-se cuspizii dintelui (acele varfuri care ne ajuta in triturarea alimentelor).
Aceste lucrari protetice de restaurare coronara, adaptate perfect, sunt cimentate prin tehnici adezive pe dinte, in aceeasi sedinta a vizitei la stomatolog. In cazul in care dintii anteriori prezinta leziuni carioase, sunt ciobiti, fracturati sau prezinta modificari de culoare, o varianta de tratament sunt fatetele dentare.
Dintele ramane vital, slefuindu-se un strat minim din smalt. Fateta, un element protetic foarte subtire din compozit sau ceramica este cimentata adeziv de suprafata vestibulara a dintelui, restaurand pozitia, forma sau culoarea acestuia.
cazul dintilor dintilor devitali (cu tratament endodontic), varianta cea mai corecta de restaurare coronara este acoperirea cu o coroana pentru a se reduce la minim riscul unei fracturi in axul dintelui
Fatete dentare
Acest tip de lucrare dentara delicata, foarte putin invaziva, este realizata de fapt, dintr-o folie subtire de ceramica cu calitati estetice superioare, care se lipeste pe exteriorul dintilor frontali.
Tehnologia de realizare a fatetelor este foarte pretentioasa, dar rezultatele sunt exceptionale.
Fatetele dentare sunt cele mai estetice lucrari protetice, folosite la corectia estetica a dintilor anteriori. Acestea sunt lipite de suprafata anterioara a dintilor.
Obiectivul realizarii fatetelor dentare din ceramica este acela de a oferi pacientului niste restaurari care sa se integreze perfect in fizionomia acestuia, nevoilor estetice, sa fie in armonie cu gingia si sa pastreze vitalitatea dintilor cat mai mult posibil.
Fatetele dentare au o durata de viata lunga daca se urmaresc protocoalele de realizare si intretinere a acestora, de cele mai multe ori pacientul fiind nevoit sa poarte noaptea o gutiera pentru protejarea acestor delicate lucrari protetice.
Modele de studiu 2/2: 200 lei
Echilibrare ocluzala: 400 lei
Gutiere bruxism: 400 lei
Gutiere pentru inaltarea ocluziei: 450 lei
Gutiere pentru albire: 450 lei
Cimentare provizorie: 50 lei/dinte
Cimentare definitiva: 100 lei/dinte
Indepartare RCR: 300 lei
Indepartare RCR Microscop: 450 lei
Indepartare lucrare element: 100 lei
RCR turnat: 350 lei
RCR claveta: 400 lei
RCR Argint: 500 lei
Refacere bont pivot fibra de sticla: 400 lei
Refacere bont pivot fibra de sticla Microscop: 500 lei
Coroana provizorie in cabinet: 150 lei
Coroana provizorie implant: 400 lei
Coroana provizorie in laborator: 250 lei
Coroana provizorie realizata prin tehnica cad-cam: 350 lei
Reparatie element metalo-ceramic: 100 lei
Inlay metalic (Aur fara aliaj): 500 lei
Inlay ceramica: 1200 lei
Inlay compozit: 800 lei
Inlay zirconiu: 1500 lei
Coroana acrilica definitiva: 300 lei
Coroana total metalica: 350 lei
Coroana metalo-acrilica semifizionomica: 500 lei
Coroana metalo-compozit semifizionomica: 600 lei
Coroana metalo-ceramica semifizionomica: 700 lei
Coroana metalo-acrilica total fizionomica: 600 lei
Coroana metalo-compozit total fizionomica: 800 lei
Coroana metalo-ceramica total fizionomica: 1300 lei
Coroana full zirconiu: 1400 lei
Coroana aliaj nobil si ceramica: 1700 lei
Coroana total ceramica: 1800 lei
Coroana Zirconiu: 1800 lei
Pivot Zirconiu: 900 lei
Proteza partial acrilica: 2000 lei
Proteza total acrilica: 2500 lei
Proteza scheletata: 6900 lei
Proteza Kemeny Flexibila: 1100 lei
Proteza Scheletata schelet flexibil: 3000 lei
Proteza total polian: 3000 lei
Reparatie proteza: 250 lei
Adaugare dinte proteza: 150 lei
Captusire proteza: 500 lei
Reparatie croset: 150 lei
Proteza Kemeny: 600 lei
Coroana telescopica: 1200 lei
Bara dolder /element: 200 lei
Proteza acrilica total elastica: 3000 lei
Wax-up (prefigurarea tratamentului stomatologic in laborator): 150 lei/dinte
Consultatie si stabilire plan tratament: 250 lei
Consultatie Microscop: 250 lei
Examen oral periodic: 150 lei
Consultatie chirurgie: 200 lei
Consultatie ortodontie: 200 lei
Consultatie profesor: 250 lei
Consultatie parodontologiete: 200 lei
Consultatie pedodontie: 100 lei
Consultatie de urgenta: 150 lei
Telefon:
0722 720 366;
Adresă:
Str. Academiei, Nr. 28-30
Sector 1, București, România
Email:
office@awadent.ro
Program:
L-V: 9:00 – 21:00
Sâmbăta: 9:00 – 14:00 doar cu programări în prealabil.