Profilaxia

Profilaxia cariei dentare urmareste asigurarea starii de sanatate a cavitatii bucale si cuprinde un complex de metode care duc la cresterea rezistentei tesuturilor dure dentare si combaterea factorilor agresori cariogeni. Profilaxia mentine dintii integri, sanatosi si rezistenti.

Tartrul se depune de la varste tinere, fiind intalnit la peste 50% din populatia cu varsta peste 40 de ani. Cauzele acumularii sale nu sunt deplin elucidate, dar cel mai des incriminat factor este igiena bucala defectuoasa. Un lucru este insa cert: dezvoltarea tartrului presupune preexistenta placii bacteriene pe suprafetele dentare, ale carui elemente se calcifica in timp, ducand la formarea depozitului dur.

Tartrul se poate elimina doar de catre medicul stomatolog, printr-o procedura simpla denumita detartraj. Aceasta consta in curatarea dintilor cu un instrument de mana sau cu un instrument cu ultrasunete, care disloca tartrul de pe dinti. Orice detartraj este urmat de o sedinta de periaj profesional, cu o perie rotativa si o pasta speciala sau cu un aparat care sableaza cu bicarbonat suprafata dentara care elimina si ultimele resturi si lustruieste dintii, intarziind astfel viitoarele depuneri de tartru. Pentru a intarii structurile dentare si a preveni aparitia cariilor, se recomanda un tratament de fluorizare periodic.

Igiena dentară regulată

Gingivita poate fi semnalul de alarmă care anunță o afecțiune mult mai gravă a gingiilor și anume parodontopatia. Bolile parodontale se instalează atunci când gingivita este neglijată, putând duce la scăderea densității masei osoase și chiar la pierderea dintelui.

Puteți preveni instalarea sau re-apariția gingivitei printr-o bună igienă orală care presupune un periaj regulat și corect precum și folosirea cu regularitate a aței dentare.Deasemeni o data la 6 luni se indica vizita la stomatolog,urmata de o igienizare profesionala.

Curatarea profesionala a dintilor, presupune detartrajul supragingival cu ultrasunete, completat de detartrajul manual, periaj profesional si airflow. Toate aceste metode au scopul de a slăbi și îndepărta placa bacteriană și depunerile de tartru, si se completeaza, pentru a obtine niste suprafete dentare curate, fara depozite de placa bacteriana sau tartru, si o gingie sanatoasa, neinflamata.

ATA DENTARA

Folosind ata dentara nu dislocam numai resturile alimentare ramase in spatiile dintre dinti, ci, utilizand-o regulat, reducem riscul de aparitie a bolii parodontale , a cariilor la punctul de contact dintre dinti si respiratia urat mirositoare( halena), prin indepartarea filmului de placa bacteriana care se formeaza de-a lungul marginii gingivale.

  1. Rupeti 30- 40 cm de ata dentara astfel incat , infasurand pe degetele aratatoare de la ambele maini, sa raman cativa centimetrii intre ele
  2. Introduceti cu grija flossul in spatiul dintre fiecare doi dinti, cu miscari delicate, fara a leza papila dentara.
  3. Cu miscari dinspre gingie spre marginea incizala/ ocluzala( mestecatoare) , repetati de cate 10 ori intre fiecare doi dinti, pentru a disloca resturile alimentare si pentru a curata fetele proximale ale dintilor de placa bacteriana.
  4. Utilizati ata dentara cel putin 1 data pe zi. Cel mai important moment este cel al periajului de seara. Puteti folosi ata dentara inainte sau dupa periaj.

Sigilarea dentară

Sigilarea dentară este o procedură preventivă, simplă, rapidă și nedureroasă prin care un material impermeabil, cu conținut de fluor, aderă la suprafața denivelată, marcată de șanțuri și fosete a dintelui, formând o barieră între smalț și placA bacteriana. Este foarte important ca pacientul să înțeleagă că această procedură este un simplu adjuvant menit să faciliteze și să sprijine igiena dentară, nu să o înlocuiască. De regula este indicata dintilor permanenti, in primii ani de la eruptia acestora pe arcada( incepand cu varsta de 6 ani, cand erupe primul molar).Chiar dacă după o vreme se deteriorează în mod normal, sigilanții pot rezista mai mulți ani, în funcție de materialul folosit și de obiceiurile alimentare și de igienă ale pacientului.

Aplicarea sigilanților pe dinții copilului necesită supravegherea acestora de către medicul stomatolog la intervale regulate, care pot coincide cu vizitele de rutină, pentru a remarca din timp eventuala uzură sau deteriorare a materialului și formarea cariilor sub nivelul sigilantului.

Detartraj si periaj profesional adult: 400 lei

Detartraj si periaj profesional copil: 200 lei

Detartraj perioadic: 300 lei

Detartraj purtatori de aparat ortodontic: 500 lei

Detartraj parodontal: 700 lei

Periaj profesional: 150 lei

Periaj profesional copil: 100 lei 

Airflow: 150 lei

Airflow copil: 100 lei

Fluorizare topica arcada: 150 lei

Fluorizare dinte: 20 lei

Fluorizare gutiere: 300 lei

Aplicare desensibilizant dinte: 150 lei

Instructiuni de igiena orala: 100 lei

Relevare placa bacteriana: 100 lei

Reducere placa bacteriana Laser: 250 lei 

Alte servicii

Cosmetică dentară

Endodonție

Implantologie

Parodontologie

Pedodonție

Chirurgie

Protetica

Odontoterapia

Ortodontie

Terapie

Consultatie si stabilire plan tratament: 250 lei

Consultatie Microscop: 250 lei 

Examen oral periodic: 150 lei

Consultatie chirurgie: 200 lei

Consultatie ortodontie: 200 lei

Consultatie profesor: 250 lei

Consultatie parodontologiete: 200 lei

Consultatie pedodontie: 100 lei

Consultatie de urgenta: 150 lei

Dr. Alina Purghel-Pătrașcu

Medic Coordonator

Dr. Daniel Purghel

Co-fondator & Manager

Munca noastră inspiră zâmbete

Echipa noastră

Clienți fericiți

Ce au de spus pacienții noștri

Te așteptăm la noi!

Pentru programări sau informații suplimentare nu ezita să ne contactezi. Mulțumim!