Pedodonție

Pedodontia este acea ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratamentul copiilor cu varste mai mici de 16 ani

Prevenirea aparitiei cariilor dentare este foarte importanta la pacientul copil pentru a nu afecta dentitia sa de mai tarziu.

Tratamentul dintilor de lapte cariati prezinta maxima importanta deoarece fiecare dinte de lapte asigura spatiul necesar eruptiei dintelui permanent care il va inlocui. Altfel, pot aparea inghesuiri si perturbari grave ale pozitiei dintilor permanenti, care o data instalate, se remediaza cu Igiena dentara la bebelusi si copii dificultate

PRIMII DINTI

Dintii isi incep dezvoltarea inca din viata intrauterina. Primii dinti, cunoscuti ca si dinti de lapte, sau dinti deciduali, erup in cavitatea bucala a bebelusului in jurul varstei de 6 luni. Majoritatea copiilor capata primul set complet de dinti in jurul varstei de 2 ani si jumatate. Setul complet de dinti deciduali contine 20 de dinti.

DINTII PERMANENTI

Primul dinte permanent erupe in jurul varstei de 6 ani. Setul de dinti permanenti fiind complet in jurul varstei de 13 ani. Sunt 32 de dinti permanenti , incluzand si cei 4 molari de minte, a caror prezenta pe arcade nu este obligatorie. Un dinte permanent , odata pierdut de pe arcada, nu va mai creste la loc. Deaceea este foarte importanta atentia pe care le-o acordam.

Este recomandat ca din momentul aparitiei primilor dintisori la bebelusi, acestia sa fie ingrijiti prin periaj, si protejati impotriva cariei.

Oferindu-i copilului o buna educatie in ce priveste igiena orala si inca de mic , obisnuindu-l cu rutina periajului, acesta va avea ca adult dinti sanatosi!

Incepeti periajul dintlor bebelusilor imediat ce acestia apar pe arcade. Continuati sa le curatati dintii pana in momentul cand sunteti sigur ca acestia sunt suficient de mari sa faca acest lucru singuri.

PERIAJUL DINTILOR BEBELUSILOR

Periati de doua ori pe zi dintisorii folosind o periuta de dinti speciala pentru copii, adaptata varstei acestora, si o cantitate mica de pasta de dinti care contine putin fluor.

Periutele pentru copii au un capat activ mai mic si perii foarte moi. Le puteti cumpara din farmacii, supermarketuri sau din cabinetele de stomatologie care comercializeaza produse de igiena orala. Cea mai usoara metoda de a peria dintii bebelusului este de a-l aseza pe genunchii dumneavoastra, cu capul sprijinit de piept. Periati cu miscari blande, circulare, incercand sa nu lasati vreuna din fetele dintilor neperiate.

PERIAJUL DINTILOR COPIILOR

Periajul dintilor copiilor trebuie efectuat de catre parinti sau cel putin supravegheat pana in jurul varstei de 7 ani.

Cea mai usoara cale de a peria dintii copilului ,e de a sta in fata oglinzii, in spatele lui, sustinandu-i barbia. Cu aceleasi miscari blande cu periutele si pasta de dinti pentru copii, curatati fiecare dinte in parte. Dupa varsta de 7 ani, copilul poate utiliza pasta de dinti pentru adult. Toate aceste manopere , de preferat, i se explica copilului la fiecare periaj. Incurajati-l ca de fiecare data sa efectueze un periaj corect. Periajul dintilor va deveni un obicei sanatos!Incepeti periajul dintlor bebelusilor imediat ce acestia apar pe arcade. Continuati sa le curatati dintii pana in momentul cand sunteti sigur ca acestia sunt suficient de mari sa faca acest lucru singuri.

CE FACEM IN CAZUL UNUI TRAUMATISM- FISURAREA SAU FRACTURAREA UNUI DINTE

Un dinte ”lovit” sau fracturat poate provoca crize foarte dureroase. Daca te-ai lovit si ai fracturat sau fisurat numai un dinte, si esti in imposibilitatea de a te prezenta de urgenta la medicul stomatolog,iti prezentam cateva lucruri importante care trebuie urmarite pentru a trece cu usurinta peste episoadele dureroase:

  1. evita alimentele si bauturile foarte reci sau fierbinti; temperaturile extreme pot provoca dureri puternice ,din cauza stratului de dentina expusa in urma fisurarii sau fracturarii.
  2. evitati alimentele foarte dulci sau foarte acide
  3. folositi un analgezic uzual; nu administrati niciodata peste doza recomandata si asigurati-va ca nu interactioneaza cu alte medicamente cu care va tratati. Analgezicele si antiinflamatoarele actioneaza general, prin reducerea inflamatiei care de produce la nivelul nervului.
    Nu utilizati niciodata local analgezicele, acestea pot produce leziuni pe mucoasa orala!
  4. folositi dental flossul (ata dentara) intre dintii fisurati sau fracturati: indepartand placa dentara si particulele de alimente scade riscul de a se intensifica senzatia dureroasa prin aparitia aciditatii
  5. dormiti cu capul ridicat, modificarile de postura si presiunile mari pot provoca deasemeni senzatii dureroase
  6. clatiti cu ser fiziologic zonele cu dinti fracturati; serul actioneaza ca antiseptic

O durere provocata de fisurarea sau fracturarea unui dinte poate sa dispara si apoi sa reapara. Cu cat perioada de asteptare e mai lunga pana va prezentati la medic , cu atat leziunile dintilor se complica si devin ireversibile.

In cazul unui accident urmat de fisurarea sau fracturarea unui dinte, prezentati-va de urgenta la Stomatolog!

Detartraj si periaj profesional copil: 200 lei

Periaj profesional copil: 150 lei

Airflow copil: 150 lei

Sigilare santuri si fosete dinti temporari / dinte: 150 lei

Preparare si obturare cavitati dinti temporari: 180 lei

Tratament endodontic dinti temporari: 250 lei

Aplicare antibiotic pe canal: 100 lei

Extractie dinti temporari: 100 lei

Coafaj indirect/direct pe dinti temporari: 80 lei

Alte servicii

Cosmetică dentară

Endodonție

Implantologie

Parodontologie

Chirurgie

Profilaxia

Protetica

Odontoterapia

Ortodontie

Terapie

Consultatie si stabilire plan tratament: 250 lei

Consultatie Microscop: 250 lei 

Examen oral periodic: 150 lei

Consultatie chirurgie: 200 lei

Consultatie ortodontie: 200 lei

Consultatie profesor: 250 lei

Consultatie parodontologiete: 200 lei

Consultatie pedodontie: 100 lei

Consultatie de urgenta: 150 lei

Dr. Alina Purghel-Pătrașcu

Medic Coordonator

Dr. Daniel Purghel

Co-fondator & Manager

Munca noastră inspiră zâmbete

Echipa noastră

Clienți fericiți

Ce au de spus pacienții noștri

Te așteptăm la noi!

Pentru programări sau informații suplimentare nu ezita să ne contactezi. Mulțumim!