Implantologia estetica isi propune obtinerea unor restauratii cat mai naturale. Aspectul fizionomic, estetic este esential in zona anterioara a cavitatii orale, in timp ce pentru zona posterioara mai putin vizibila, functia joaca un rol mai important. Implantul dentar este este un dispozitiv metalic / zirconiu care are cel mai adesea forma unui surub ce se insera in grosimea osului maxilar sau mandibular pentru a inlocui dintii lipsa. Se poate insera imediat dupa esxtractie sau dupa ce locul extractiei s-a vindecat.
Inserarea implantului nu este complicata putand fi comparata cu o extractie usoara.Dupa un timp 3-6 luni implantul se incarca adica acestui surub I se ataseaza o componenta protetica( parte externa) numita bont protetic pe care se insera o coroana de ceramica care arata si are aceleasi functii ca ale dintilor naturali.
Implantul dentar este un surub de titan care, inserat in os, serveste la inlocuirea unui dinte care lipseste. Tratamentul protetic pe implant dentar presupune existenta unui spatiu vertical pentru toate componentele acestuia; deasemeni este nevoie de un volum osos sufficient inserarii componentei endoosoase a implantului.
Interventia de introducere a implantului endoosos este una chirurgicala; Inserarea implantului, ca si interventie chirurgicala, nu este una care presupune riscuri mari pentru pacient; se realizeaza sub anestezie locala abolindu-se astfel orice senzatie dureroasa. Dupa intervrentie, zona supusa traumei chirurgicale se poate edematia (umfla), iar durerile de intensitate redusa care pot aparea, cedeaza de cele mai multe ori la simpla administrare a analgezicelor uzuale.ulterior, o perioada de cateva luni, se asteapta integrarea implantului in os, dupa care acesta se poate proteza printr-o coroana.
Tratamentele protetice clasice ale edentatiilor, cum ar fi puntile adezive, puntile clasice sau protezele partiale implica interventii pe dintii vecini, protezarea prin implant dentar inlocuind aceste inconveniente. Pacientii edentati total beneficiau in trecut exclusiv de tratament prin proteza acrilica totala; supraprotezarea dupa inserarea unui numar relative de implanturi endoosoase duce la imbunatatirea sprijinului, mentinerii si stabilitatii lucrarii protetice si obtinerea unui confort maxim Dupa pierderea dintilor , osul sufera un proces de atrofie, implantul dentar incetinind acest proces.Numarul de implanturi depinde de lungimea bresei edentate. De multe ori, in cazul unui camp protetic cu o rata de atrofie si resorbtie accentuate se recurge la grefe osoase pentru obtinerea unui volum de os adecvat inserarii implantului. Defectele mari ale tesutului gingival necesita grefe si este bine ca acestea sa fie rezolvate anterior de plasarea implantului. Deasemeni, in cazul implanturilor in zona lateral a maxilarului superior , daca volumul osos este insuficient sau daca raportul sinusului maxilar este intim cu zona de insertie a surubului, este necesara o interventie suplimentara de lifting de sinus si aditie osoasa.
Dupa inserarea implantului, de cele mai multe ori este necesar un timp de 3-6 luni pentru vindecare si integrarea intraosoara a acestuia, apoi urmand protezarea. Protezarea imediata este indicate numai in cazul in care implantul este situat in zone anterioare, datorita cerintelor estetice, pentru celelalte cazuri existand mai multe posibilitati de protezare provizorie.
Nu sunt indicate tuturor pacientilor: e nevoie de o stare de sanatate buna si o oferta osoasa suficienta pentru inserarea implantului.
Contraindicatii au pacientii cu boli generale cornice precum diabetul, afectiuni ale sangelui, osteoporoza. Inaintea oricarei interventii, pacientul va fi consultat de medicul specialist, care va decide, in urma diagnosticului, planul de tratament,si va indica o serie de radiografii,tomografii,analize de sange, care vor fi necesare pentru efectuarea acestei manopere.
Fumatul este un factor de risc major si poate duce la esecul acestei interventii!
Pacientul purtator de implanturi dentare trebuie sa tina cont de norme de igiena riguroase!
Etapa chirurgicala
Implant dentar Alpha Bio: 2700 lei
Implant Sky Bredent: 4000 lei
Implant Megagen Anyridge: 4000 lei
Implant dentar Nobel Replace: 6100 lei
Implant dentar Nobel Active/Parallel: 6100 lei
SKY BREDENT FAST & FIX – MANDIBULA: 5000 EURO( 24.000 lei )
SKY BREDENT FAST & FIX – MAXILAR: 6000 EURO (28 800 lei )
NOBEL BIOCARE ALL ON FOUR: 6000 EURO(28 800 lei)
NOBEL BIOCARE ALL ON SIX: 7000 EURO (33 600 lei )
Lifting de sinus abord vestibular (extern cu toate materialele incluse): 3850 lei
Lifting de sinus abord crestal (intern fara bio-materiale): 2900 lei
Membrana rezorbabila Hypro- Sorb: 950 lei
Aditie de os (Bio-oss Geistlich 0,5 g): 950 lei
Augumentare osoasa + membrana A-PRF implant / dinte: 950 lei
Refacerea crestei osoase os autolog + membrana A-PRF: 2350 lei
Ridge splitting: 2400 lei
Capa vindecare Alpha Bio: 200 lei
Capa vindecare Bredent/Megagen: 330 lei
Capa vindecare Nobel: 530 lei
Etapa protetica
Coroana integral fizionomica pe implant:
– metalo-ceramica: 1800 lei
– zirconiu: 2100 lei
– full-ceramica: 2400 lei
Proteza totala pe implant (pe 2 implante tip capse): 4500 lei
Supraproteza pe implant (pe 4 implante tip capse): 6500 lei
Proteza totala mobilizabila(cu sisteme de sustinere Overdenture): 10120 lei
FAST& FIX lucrare matalo-ceramica total- fizionomica: 15000 lei
FAST& FIX lucrare zirconiu: 22000 lei
Bont protetic provizoriu: 800 lei
Bont protetic pe implant Alpha Bio: 1000 lei
Bont protetic zirconiu pe implant Alpha Bio: 1200 lei
Bont Transfer Implant Alpha Bio: 310 lei
Bont protetic pe implant Bredent /Megagen: 1100 lei
Bont zirconiu Bredent /Megagen: 1500 lei
Bont Transfer Implant Bredent/Megagen: 400 lei
Bont Transfer Nobel: 600 lei
Bont protetic pe implant Nobel: 1200 lei
Bont protetic zirconiu pe implant Nobel: 1500 lei
Ghid chirugical implant: 450 lei
Consultatie si stabilire plan tratament: 250 lei
Consultatie Microscop: 350 lei
Examen oral periodic: 150 lei
Consultatie chirurgie: 200 lei
Consultatie ortodontie: 200 lei
Consultatie profesor: 250 lei
Consultatie parodontologiete: 200 lei
Consultatie pedodontie: 100 lei
Consultatie de urgenta: 150 lei
Telefon:
0722 720 366;
Adresă:
Str. Academiei, Nr. 28-30
Sector 1, București, România
Email:
office@awadent.ro
Program:
L-V: 9:00 – 21:00
Sâmbăta: 9:00 – 14:00 doar cu programări în prealabil.