FAȚETE DENTARE

Haideți să ne întâmpinăm unul pe altul cu zâmbete pentru că zâmbetele sunt
începutul iubirii” – Maică Tereza

Fațete dentare Fațete dentare Fațete dentare Fațete dentare Fațete dentare

   Un zâmbet frumos crește încrederea fiecăruia dintre noi și poate fi unul dintre cele mai importante atuuri ale unei persoane. Tocmai de aceea sunt fiarte multe persoane care apelează la fațetele dentari pentru a-și corectă micile imperfecțiuni ale zambetului.

 

   Fațetele dentare sunt acele lucrări protetice folosite pentru a redă și reface formă și morfologia dinților dumneavoastră. Ele sunt practic niște foițe foarte fine și delicate din ceramică care se lipresc de față externă a dinților și care imită foarte bine smalțul dintelui. Cu ajutorul lor medicul stomatolog specializat în estetică dentară reușește să refacă anumite imperfecțiuni dentare și anume : colorațîi inestetice care nu se pot rezolva prin altă metodă , treme sau diasteme( spatiule dintre dinți și strungăreață), mici inghesuiri dentare etc.

ETAPA I

Consultația – după dicutia cu medicul stomatolog se programează această consultație . În acesta ședința se analizează starea inițială a danturii, se face un plan cu tratamentele dentare care urmează a fi efectuate conform cerințelor pacientului

Se analizează radiografia panoramică, se pac poze de diagnostic cu situația inițială și la final se amprentează ambele arcade și se transmit amprentele laboratorului pentru realizarea wax-up-ului ( modelajul în ceară al viitoarelor fațete dentare)

A treia zi pe baza acestui wax-up se realizează mock-up -ul fațetelor adică practic se face un test drive din compozit al viitoarei lucrări fără a șlefui dintîi.

În acest fel pacientul are posibilitatea să probeze / testeze noul zâmbet.

Se analizează lungimea , lățimea, linia zambetului, fonatia dacă este cazul se fac modificările necesare apoi când suntem într-o formă acceptată se amprentează și pozează din nou situația.

Dacă pacientul este mulțumit și hotărât se șlefuiesc dintîi și se ia amprenta finală.

Dacă pacientului nu îi plac dintîi nu se simte confortabil cu noile fațete acestea se i depărtează cu ușurință după dintîi neslefuiti iar revenind la situația inițială.

Mai departe tehnicianul dentar pe baza informatiilor transmise ( poze amprente) copiază formă și dimensiunea fațetelor provizorii transpunand-o în varianta finală.

Calitatea lucrării finale va fi net superioară d.p.d.v. estetic deoarece ceramică are calități estetice deosebite față de compozitul folosit ptr cele provizorii.

Trebuie menționat faptul că în cazul fațetelor sintele se șlefuiește foarte puțîn aproximativ 0,5 mm.

ETAPA II

În etapă a două în ziua 5 se face proba fațetelor finale , dacă totul decurge conform așteptărilor se cimentează .

 Dacă în această etapă avem ceva de modificat trimitem din nou lucrarea la laborator pentru a face modificările necesare și amânăm cimentarea în ziua următoare.

Veneers

În etapă a două în ziua 5 se face proba fațetelor finale , dacă totul decurge conform așteptărilor se cimentează .

 Dacă în această etapă avem ceva de modificat trimitem din nou lucrarea la laborator pentru a face modificările necesare și amânăm cimentarea în ziua următoare.

Implants

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit, do eiusm por incididunt ut Fingilla vitae, eleifend acer quam nunc ridiculus mus.

Happy smiles

“Amazing experience at this dental clinic! The service is always quick and the staff are so kind and attentive!”

- Allie Grater

“The dentists at this clinic are top-notch! I’ve had problems with my teeth my whole life, but they examined my mouth and devised a plan to give me a beautiful smile that I feel confident with!”

- Lucia Denton