Endodonție

Tratamentul endodontic ofera posibilitati de pastrare a functionalitatii dintilor si de imbunatatire a sanatatii dentitiei.
Prognosticul pe termen lung pentru dintii tratati endodontic este mult influentat de calitatea sigilarii coronare si apicale.
Dintii tratati endodontic sunt supusi unui risc crescut de fractura verticala.Majoritatea liniilor de fractura apar in directie buco-linguala iar tratamentul mecanic de canal slabeste semnificativ radacinile.

Sigilantii adezivi intaresc endodontotic radacinile tratate si pot fi utilizati pentru radacini slabite, care sunt mai susceptibile la fracturi verticale. Intarirea semnificativa a structurii radiculare ar putea fi demonstrata prin utilizarea sigilantilor adezivi.
Endodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul situat sub dinte — parodontiul apical.Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care urmareste sa elimine tesutul inflamat sau infectat, sa curete, sa dezinfecteze peretii camerei pulpare si a canatelor radiculare, si in final sa obtureze cu materiale speciale, astefel incat bacteriile sa nu mai aiba spatiu sa se multiplice.Tratamentul endodontic este una din cele mai intalnite interventii stomatologice. Daca pulpa unui dinte este infectata sau inflamata sau infectia a ajuns la nivelul parodontiului apical, tratamentul endodontic este necesar pentru a salva dintele.Scopul acestui tratament este de a crea un mediu steril in interiorul dintelui astfel incat tesuturile inconjuratoare care au fost afectate sa se poate vindeca.

Cele mai frecvente cauze care conduc la imbolnavirea pulpei dentare sunt: cariile profunde care ajung pana in vecinatatea camerei pulpare, efectele iritante ale unor manopere executate la nivelul dintelui, traumatisme dentare (accidente).
Indiferent de diagnosticul stabilit, toate manoperele vor fi realizate cu anestezie locală profundă astfel încât va fi sporit atât confortul dumneavoastră cât și al medicului. Există însă situații când datorită unor infecții sau inflamații deosebit de importante substanța anestezică nu va putea acționa la potențialul său maxim determinând o instalare parțială sau tardivă a anesteziei.

Terapia endodontică ,sub microscop, necesită un număr mare de pregătiri pre-operatorii (administrarea și instalarea anesteziei, izolarea câmpului operator cu sistemul de digă etc.) și efectuarea unor manevre deosebit de meticuloase drept urmare o ședință de tratament endodontic poate dura între una și trei ore.
De cele mai multe ori este suficienta o sedinta pentru rezolvarea tratamentului,insa exista si situatii cand sunte necesare mai multe sedinte de tratament.

Odată încheiat tratamentul endodontic urmeaza restaurarea coronară a dintelui, astfel încât acesta să-și poată relua funcționalitatea, si foarte important este Timpul scurs între momentul finalizării intervenției endodontice și realizarea restaurării coronare care nu va trebui să depășească o perioadă de 10 zile. În momentul depășirii acestui interval șansele de reușită ale tratamentului scad vertiginos.

Tratament dentar de urgenta: 150 lei

Extirpare: 190 lei

Tratament canal cu obturatie monoradicular: 300 lei

Tratament canal cu obturatie monoradicular  Microscop: 690 lei

Tratament canal cu obturatie premolar: 395lei

Tratament canal cu obturatie premolar Microscop: 750 lei

Tratament canal cu obturatie pluriradicular: 495 lei

Tratament canal cu obturatie pluriradicular Microscop: 920 lei

Tratament canal cu obturatie molar de minte: 545 lei

Tratament canal cu obturatie molar de minte Microscop: 1050 lei

Refacere tratament monoradicular: 395 lei

Refacere tratament premolar: 445 lei

Refacere tratament pluriradicular: 595 lei

Aplicare MTA: 290 lei

Aplicare MTA Microscop ( perforatii si inchidere cai false): 445 lei

Aplicare hidroxid de calciu pe termen lung: 120 lei

Aplicare antibiotic pe canal (ledermix): 70 lei

Indepartare ac rupt canal Microscop: 500 lei 

Alte servicii

Chirurgie

Cosmetică dentară

Implantologie

Parodontologie

Pedodonție

Profilaxia

Protetica

Odontoterapia

Ortodontie

Terapie

Consultatie si stabilire plan tratament: 90 lei

Consultatie Microscop: 230 lei 

Examen oral periodic: 70 lei

Consultatie chirurgie: 100 lei

Consultatie ortodontie: 115 lei

Consultatie profesor: 150 lei

Consultatie parodontologiete: 115 lei

Consultatie pedodontie: 70 lei

Dr. Alina Purghel-Pătrașcu

Medic Coordonator

Dr. Daniel Purghel

Co-fondator & Manager

Munca noastră inspiră zâmbete

Echipa noastră

Clienți fericiți

Ce au de spus pacienții noștri

Te așteptăm la noi!

Pentru programări sau informații suplimentare nu ezita să ne contactezi. Mulțumim!