Tratamentul endodontic ofera posibilitati de pastrare a functionalitatii dintilor si de imbunatatire a sanatatii dentitiei.
Prognosticul pe termen lung pentru dintii tratati endodontic este mult influentat de calitatea sigilarii coronare si apicale.
Dintii tratati endodontic sunt supusi unui risc crescut de fractura verticala.Majoritatea liniilor de fractura apar in directie buco-linguala iar tratamentul mecanic de canal slabeste semnificativ radacinile.
Sigilantii adezivi intaresc endodontotic radacinile tratate si pot fi utilizati pentru radacini slabite, care sunt mai susceptibile la fracturi verticale. Intarirea semnificativa a structurii radiculare ar putea fi demonstrata prin utilizarea sigilantilor adezivi.
Endodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul situat sub dinte — parodontiul apical.Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care urmareste sa elimine tesutul inflamat sau infectat, sa curete, sa dezinfecteze peretii camerei pulpare si a canatelor radiculare, si in final sa obtureze cu materiale speciale, astefel incat bacteriile sa nu mai aiba spatiu sa se multiplice.Tratamentul endodontic este una din cele mai intalnite interventii stomatologice. Daca pulpa unui dinte este infectata sau inflamata sau infectia a ajuns la nivelul parodontiului apical, tratamentul endodontic este necesar pentru a salva dintele.Scopul acestui tratament este de a crea un mediu steril in interiorul dintelui astfel incat tesuturile inconjuratoare care au fost afectate sa se poate vindeca.
Cele mai frecvente cauze care conduc la imbolnavirea pulpei dentare sunt: cariile profunde care ajung pana in vecinatatea camerei pulpare, efectele iritante ale unor manopere executate la nivelul dintelui, traumatisme dentare (accidente).
Indiferent de diagnosticul stabilit, toate manoperele vor fi realizate cu anestezie locală profundă astfel încât va fi sporit atât confortul dumneavoastră cât și al medicului. Există însă situații când datorită unor infecții sau inflamații deosebit de importante substanța anestezică nu va putea acționa la potențialul său maxim determinând o instalare parțială sau tardivă a anesteziei.
Terapia endodontică ,sub microscop, necesită un număr mare de pregătiri pre-operatorii (administrarea și instalarea anesteziei, izolarea câmpului operator cu sistemul de digă etc.) și efectuarea unor manevre deosebit de meticuloase drept urmare o ședință de tratament endodontic poate dura între una și trei ore.
De cele mai multe ori este suficienta o sedinta pentru rezolvarea tratamentului,insa exista si situatii cand sunte necesare mai multe sedinte de tratament.
Odată încheiat tratamentul endodontic urmeaza restaurarea coronară a dintelui, astfel încât acesta să-și poată relua funcționalitatea, si foarte important este Timpul scurs între momentul finalizării intervenției endodontice și realizarea restaurării coronare care nu va trebui să depășească o perioadă de 10 zile. În momentul depășirii acestui interval șansele de reușită ale tratamentului scad vertiginos.
Tratament dentar de urgenta: 200 lei
Extirpare: 220 lei
Tratament canal cu obturatie monoradicular: 400 lei
Tratament canal cu obturatie monoradicular Microscop: 790 lei
Tratament canal cu obturatie premolar: 410 lei
Tratament canal cu obturatie premolar Microscop: 850 lei
Tratament canal cu obturatie pluriradicular: 550 lei
Tratament canal cu obturatie pluriradicular Microscop: 990 lei
Tratament canal cu obturatie molar de minte: 600 lei
Tratament canal cu obturatie molar de minte Microscop: 1200 lei
Refacere tratament monoradicular: 450 lei
Refacere tratament premolar: 500 lei
Refacere tratament pluriradicular: 680 lei
Aplicare MTA: 319 lei
Aplicare MTA Microscop ( perforatii si inchidere cai false): 451 lei
Aplicare hidroxid de calciu pe termen lung: 150 lei
Aplicare antibiotic pe canal (ledermix): 100 lei
Indepartare ac rupt canal Microscop: 500 lei
Consultatie si stabilire plan tratament: 250 lei
Consultatie Microscop: 350 lei
Examen oral periodic: 150 lei
Consultatie chirurgie: 200 lei
Consultatie ortodontie: 200 lei
Consultatie profesor: 250 lei
Consultatie parodontologiete: 200 lei
Consultatie pedodontie: 100 lei
Consultatie de urgenta: 150 lei
Telefon:
0722 720 366;
Adresă:
Str. Academiei, Nr. 28-30
Sector 1, București, România
Email:
office@awadent.ro
Program:
L-V: 9:00 – 21:00
Sâmbăta: 9:00 – 14:00 doar cu programări în prealabil.