Endodonție

Tratamentul endodontic ofera posibilitati de pastrare a functionalitatii dintilor si de imbunatatire a sanatatii dentitiei.

Prognosticul pe termen lung pentru dintii tratati endodontic este mult influentat de calitatea sigilarii coronare si apicale.

Dintii tratati endodontic sunt supusi unui risc crescut de fractura verticala.Majoritatea liniilor de fractura apar in directie buco-linguala iar tratamentul mecanic de canal slabeste semnificativ radacinile.

Sigilantii adezivi intaresc endodontotic radacinile tratate si pot fi utilizati pentru radacini slabite, care sunt mai susceptibile la fracturi verticale. Intarirea semnificativa a structurii radiculare ar putea fi demonstrata prin utilizarea sigilantilor adezivi.

Endodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul situat sub dinte — parodontiul apical.Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care urmareste sa elimine tesutul inflamat sau infectat, sa curete, sa dezinfecteze peretii camerei pulpare si a canatelor radiculare, si in final sa obtureze cu materiale speciale, astefel incat bacteriile sa nu mai aiba spatiu sa se multiplice.Tratamentul endodontic este una din cele mai intalnite interventii stomatologice. Daca pulpa unui dinte este infectata sau inflamata sau infectia a ajuns la nivelul parodontiului apical, tratamentul endodontic este necesar pentru a salva dintele.Scopul acestui tratament este de a crea un mediu steril in interiorul dintelui astfel incat tesuturile inconjuratoare care au fost afectate sa se poate vindeca.

Cele mai frecvente cauze care conduc la imbolnavirea pulpei dentare sunt: cariile profunde care ajung pana in vecinatatea camerei pulpare, efectele iritante ale unor manopere executate la nivelul dintelui, traumatisme dentare (accidente).

Indiferent de diagnosticul stabilit, toate manoperele vor fi realizate cu anestezie locală profundă astfel încât va fi sporit atât confortul dumneavoastră cât și al medicului. Există însă situații când datorită unor infecții sau inflamații deosebit de importante substanța anestezică nu va putea acționa la potențialul său maxim determinând o instalare parțială sau tardivă a anesteziei.

Terapia endodontică ,sub microscop, necesită un număr mare de pregătiri pre-operatorii (administrarea și instalarea anesteziei, izolarea câmpului operator cu sistemul de digă etc.) și efectuarea unor manevre deosebit de meticuloase drept urmare o ședință de tratament endodontic poate dura între una și trei ore.

De cele mai multe ori este suficienta o sedinta pentru rezolvarea tratamentului,insa exista si situatii cand sunte necesare mai multe sedinte de tratament.

Odată încheiat tratamentul endodontic urmeaza restaurarea coronară a dintelui, astfel încât acesta să-și poată relua funcționalitatea, si foarte important este Timpul scurs între momentul finalizării intervenției endodontice și realizarea restaurării coronare care nu va trebui să depășească o perioadă de 10 zile. În momentul depășirii acestui interval șansele de reușită ale tratamentului scad vertiginos.

Programări online

Am aflat de clinica Awa Dent:

Str. Academiei, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, Romania
Tel/Fax: +4 021 210 05 11
Mobil: 0722 720 366; 0726 749 693
Web: www.awadent.ro
E-mail: office@awadent.ro

Alte tratamente

Odontoterapia

Reprezinta ramura stomatologiei care se ocupa cu refacerea functionalitatii si esteticii dintilor naturali care au suferit…

Cosmetica Dentara

Procedeul de albire a dintilor este unul dintre cele mai solicitate tratamente in cosmetica dentara.

Profilaxia

Profilaxia cariei dentare urmareste asigurarea starii de sanatate a cavitatii bucale si cuprinde un complex de…

Protetica

Protetica este tratamentul dentar avansat care urmareste optimizarea sanatatii dumneavoastra dentare si…

Implantologie

Implantologia estetica isi propune obtinerea unor restauratii cat mai naturale.

Endodontie

Tratamentul endodontic ofera posibilitati de pastrare a functionalitatii dintilor si de imbunatatire a sanatatii…

Vezi toate tratamentele

Tarife

Consultatie si stabilire plan tratament: 75 lei
Tratament dentar de urgenta: 100 lei
Examen oral periodic: 60 lei
Modele de studiu: 50 lei
Consultatie chirurgie: 85 lei
Consultatie profesor: 150 lei

Vezi toate tarifele

Testimoniale

Va multumesc D-na Doctor! Sunt pacienta D-nei Doctor Alina Purghel de multi ani si ma confrunt cu mari probleme dentare. Datorita experientei D-nei Doctor Alina Purghel mersul la stomatolog a devenit o placere. Este un medic si un om pe care cu greu il mai gasesti astazi. Datorita D-voastra mi-am invins frica pt dentist. VA MULTUMESC !
Radu Daniela, Asistent medical - I.C. Fundeni

Vezi toate testimonialele