Cosmetică dentară

Albirea dintilor
Orice tratament de cosmetizare a zambetului incepe printr-o albire dentara. Pe lângă îmbătrânirea naturală, mai sunt și alți factori care contribuie la discromia danturii, pacientul observand ca dintii nu mai sunt la fel de albi.

  1. Fumatul;
  2. Anumite alimente, cafeaua și ceaiul;
  3. Unele medicamente care se eliberează cu sau fără rețetă, de exemplu tetraciclina și fierul.

Procedeul de albire a dintilor este unul dintre cele mai solicitate tratamente in cosmetica dentara.

Acesta are ca scop albirea dintilor fara a-i pune in pericol. Rezultatele procesului de albire sunt direct dependente de timpul de contact al agentului activ cu suprafetele dentare. Cu cat durata de contact este mai mare, cu atat gradul de albire va fi mai ridicat. Pe de alta parte, perioade mai lungi de timp pot accentua probabilitatea de aparitie a sensibilitatii dentare.

O albire profesionala în cabinet durează mult mai puțin și este mult mai eficienta decât un tratament ambulatoriu sau o rețetă bazată pe reguli de alimentație.

Aceasta metoda de albire a dinților recurge la gelul concentrat pe bază de peroxid de hidrogen . Pentru a accelera procesul și pentru a mări eficacitatea gelului, se folosește o lumină specială sau, pentru unele sisteme de albire, laserul. Partea bună este căaceasta procedura poate fi efectuată de obicei într-o singură vizită la medicul stomatolog și rezultatul este imediat vizibil, pe când alte metode de albire nu dau rezultate decât după câteva săptămâni.

Efectul albirii profesionale poate dura de la câteva luni la câțiva ani, iar gradul de albire diferă de la o persoană la alta. De asemenea, menținerea efectului depinde de obiceiurile dumneavoastră alimentare, dacă sunteți fumător sau nu, și este de reținut că nu există soluții de albire a dinților care să asigure o schimbare permanentă a culorii sau care să prevină discromia ulterioară a danturii.

Există riscuri minore asociate cu albirea dinților. Cel mai comun efect secundar este creșterea sensibilității danturii. Această sensibilitate este totuși superficială și dispare odată cu încheierea tratamentului. Folosirea unei paste de dinți cu un conținut mai ridicat de fluor sau cu efect de atenuare a hipersensibilității dentare, sau a unul gel pe baza de fluor, vor face ca acest disconfort sa dispara.

Un alt posibil efect secundar al procedurii de albire a danturii constă în iritația marginii gingivale daca aceasta a intrat in contact cu subtanta de albit.

Motivele de ingrijorare ale pacientilor cand trebuie sa decida in favoarea procedurilor de albire se refera, in majoritatea lor, la efectelor agentilor activi asupra structurilor dentare, tesuturilor moi sau la nivel sistemic.

Albirea dintilor este sigura in conditiile respectarii protocoalelor corespunzatoare, lucru important de explicat pacientiilor, pe langa prezentarea avantajelor si a riscurilor minime specifice fiecarei metode. Agentii de albire sunt disponibili in diferite concentratii, variind de la peroxid de carbamida 10% la 38% peroxid de oxigen.

Agentul de albire se aplica pe dintii tinta ce sunt apoi expusi la aceasta lumina pentru 15-20 minute, procedura repetata de 2-3 ori intr-o perioada de timp data. Procedurile performate in cabinet prezinta avantaje: albirea apare mai rapid, nu este necesara complianta pacientului si faciliteaza concentrarea specifica a agentului de albire pe anumiti dinti, in cazurile in care se impune suplimentarea efectului pentru armonizarea cu nuanta dintilor adiacenti.

Modificarea nuantei obtinute nu trebuie evaluata imediat dupa finalizarea procesului de albire. Izolarea dintilor provoaca dezhidratarea acestora ceea ce determina un aspect imediat mai alb. Dintii se pot deshidrata in 30 minute sau chiar mai putin si necesita circa o ora pentru a-si castiga umiditatea dupa restabilirea la normal a mediului intraoral.O evaluare reala se recomanda la 1-2 sapamani dupa finalizarea tratament

Programări online

Am aflat de clinica Awa Dent:

Str. Academiei, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, Romania
Tel/Fax: +4 021 210 05 11
Mobil: 0722 720 366; 0726 749 693
Web: www.awadent.ro
E-mail: office@awadent.ro

Alte tratamente

Odontoterapia

Reprezinta ramura stomatologiei care se ocupa cu refacerea functionalitatii si esteticii dintilor naturali care au suferit…

Cosmetica Dentara

Procedeul de albire a dintilor este unul dintre cele mai solicitate tratamente in cosmetica dentara.

Profilaxia

Profilaxia cariei dentare urmareste asigurarea starii de sanatate a cavitatii bucale si cuprinde un complex de…

Protetica

Protetica este tratamentul dentar avansat care urmareste optimizarea sanatatii dumneavoastra dentare si…

Implantologie

Implantologia estetica isi propune obtinerea unor restauratii cat mai naturale.

Endodontie

Tratamentul endodontic ofera posibilitati de pastrare a functionalitatii dintilor si de imbunatatire a sanatatii…

Vezi toate tratamentele

Tarife

Consultatie si stabilire plan tratament: 75 lei
Tratament dentar de urgenta: 100 lei
Examen oral periodic: 60 lei
Modele de studiu: 50 lei
Consultatie chirurgie: 85 lei
Consultatie profesor: 150 lei

Vezi toate tarifele

Testimoniale

Va multumesc D-na Doctor! Sunt pacienta D-nei Doctor Alina Purghel de multi ani si ma confrunt cu mari probleme dentare. Datorita experientei D-nei Doctor Alina Purghel mersul la stomatolog a devenit o placere. Este un medic si un om pe care cu greu il mai gasesti astazi. Datorita D-voastra mi-am invins frica pt dentist. VA MULTUMESC !
Radu Daniela, Asistent medical - I.C. Fundeni
Sunt Pacienta D-nei Medic Alina Purghel de 5 ani si este o dentista profesionista, am mers si cu fetita mea la ea si a reusit ceea ce alti dentisti nu au reusit.
In ceea ce ma priveste pe mine ca pacient pot spune ca este foarte serioasa si se implica cu multa pasiune in toate lucrarile pe care mi le-a facut pana acum (explica pe intelesul pacientului toate interventiile, si e si foarte grijulie).
Va multumesc, tineti-o tot asa.
David Iulia, Contabil - CLAIM
SUNT PACIENTA D-NEI DR.ALINA PURGHEL DIN ANUL 2006-2007 SI SUNT
EXTREM DE MULTUMITA. ARE MANA FOARTE USOARA, SIGURA, ESTE PROFESIONISTA. MERGETI CU TOATA INCREDEREA SI NU VETI REGRETA!
Gabriela Craciun - Secretara
Sunt pacienta Dnei. Dr. Alina Purghel de 2 ani si pot spune ca sunt foarte multumita.Este un medic stomatolog excelent,iti explica tot ce trebuie sa stii si are o mana foarte usoara de nu simti nici macar cand iti face anestezie.MERGETI CU INCREDERE! VETI FI PE MAINI BUNE 🙂
Lazar Mihaela - studenta

Vezi toate testimonialele