Cosmetică dentară

Orice tratament de cosmetizare a zambetului incepe printr-o albire dentara. Pe lângă îmbătrânirea naturală, mai sunt și alți factori care contribuie la discromia danturii, pacientul observand ca dintii nu mai sunt la fel de albi.

  1. Fumatul;
  2. Anumite alimente, cafeaua și ceaiul;
  3. Unele medicamente care se eliberează cu sau fără rețetă, de exemplu tetraciclina și fierul.

Procedeul de albire a dintilor este unul dintre cele mai solicitate tratamente in cosmetica dentara.

Acesta are ca scop albirea dintilor fara a-i pune in pericol. Rezultatele procesului de albire sunt direct dependente de timpul de contact al agentului activ cu suprafetele dentare. Cu cat durata de contact este mai mare, cu atat gradul de albire va fi mai ridicat. Pe de alta parte, perioade mai lungi de timp pot accentua probabilitatea de aparitie a sensibilitatii dentare.

O albire profesionala în cabinet durează mult mai puțin și este mult mai eficienta decât un tratament ambulatoriu sau o rețetă bazată pe reguli de alimentație.

Aceasta metoda de albire a dinților recurge la gelul concentrat pe bază de peroxid de hidrogen . Pentru a accelera procesul și pentru a mări eficacitatea gelului, se folosește o lumină specială sau, pentru unele sisteme de albire, laserul. Partea bună este căaceasta procedura poate fi efectuată de obicei într-o singură vizită la medicul stomatolog și rezultatul este imediat vizibil, pe când alte metode de albire nu dau rezultate decât după câteva săptămâni.

Efectul albirii profesionale poate dura de la câteva luni la câțiva ani, iar gradul de albire diferă de la o persoană la alta. De asemenea, menținerea efectului depinde de obiceiurile dumneavoastră alimentare, dacă sunteți fumător sau nu, și este de reținut că nu există soluții de albire a dinților care să asigure o schimbare permanentă a culorii sau care să prevină discromia ulterioară a danturii.

Există riscuri minore asociate cu albirea dinților. Cel mai comun efect secundar este creșterea sensibilității danturii. Această sensibilitate este totuși superficială și dispare odată cu încheierea tratamentului. Folosirea unei paste de dinți cu un conținut mai ridicat de fluor sau cu efect de atenuare a hipersensibilității dentare, sau a unul gel pe baza de fluor, vor face ca acest disconfort sa dispara.

Un alt posibil efect secundar al procedurii de albire a danturii constă în iritația marginii gingivale daca aceasta a intrat in contact cu subtanta de albit.

Motivele de ingrijorare ale pacientilor cand trebuie sa decida in favoarea procedurilor de albire se refera, in majoritatea lor, la efectelor agentilor activi asupra structurilor dentare, tesuturilor moi sau la nivel sistemic.

Albirea dintilor este sigura in conditiile respectarii protocoalelor corespunzatoare, lucru important de explicat pacientiilor, pe langa prezentarea avantajelor si a riscurilor minime specifice fiecarei metode. Agentii de albire sunt disponibili in diferite concentratii, variind de la peroxid de carbamida 10% la 38% peroxid de oxigen.

Agentul de albire se aplica pe dintii tinta ce sunt apoi expusi la aceasta lumina pentru 15-20 minute, procedura repetata de 2-3 ori intr-o perioada de timp data. Procedurile performate in cabinet prezinta avantaje: albirea apare mai rapid, nu este necesara complianta pacientului si faciliteaza concentrarea specifica a agentului de albire pe anumiti dinti, in cazurile in care se impune suplimentarea efectului pentru armonizarea cu nuanta dintilor adiacenti.

Modificarea nuantei obtinute nu trebuie evaluata imediat dupa finalizarea procesului de albire. Izolarea dintilor provoaca dezhidratarea acestora ceea ce determina un aspect imediat mai alb. Dintii se pot deshidrata in 30 minute sau chiar mai putin si necesita circa o ora pentru a-si castiga umiditatea dupa restabilirea la normal a mediului intraoral.O evaluare reala se recomanda la 1-2 sapamani dupa finalizarea tratament

Tarife:

Albire Laser Dentar: 1950 lei

Tratament albire in office XTRA- BOOST: 1200 lei

Tratament albire in cabinet cu gutiere: 1200 lei

Tratament albire  la domiciliu Opalescence Ultradent: 875 lei

Albire dinte devital: 300 lei

Tratament albire pe arcada: 600 lei

Aplicare skyce dentar: 270 lei / dinte

Fatete compozit in cabinet: 445 lei / dinte

Fatete ceramice: 1500 lei / element

Contact

Adresa: Str. Academiei, nr. 28-30, sector 1, București, România

Tel/Fax: +4 021 210 05 11

Mobil: 0722 720 366 | 0726 749 693

E-mail: office@awadent.ro

Program: L-V: 9:00 – 21:00 | Sâmbăta: 9:00 – 14:00 doar cu programări în prealabil.